Az idei vizsgálat értelmében a Szabad strand vize legnagyobb örömünkre kiváló minősítést kapott. A minőséget havonta ellenőrzik, az aktuális helyzet megtekinthető az ÁNTSZ honlapján is.

A dunaújvárosi Szabad strand hivatalosan is természetes fürdőhelynek számít, és mint ilyet, minden szezon előtt az ÁNTSZ alaposan ellenőriz. Csak az általuk ellenőrzött és megfelelőnek talált vízminőségű vízben szabad strandot létesíteni. A szezon nyitást megelőzően nem csak a víz minőségét veszik górcső alá, de ellenőrzik a felszerelések, bútorzatok, mosdók, homok, rögzített játékok, fák stb. állapotát is.

A dunaujvaros.com írja rólunk:

Az Országos Környezetegészségügyi Igazgatóság egyébként mindösszesen még négy Duna menti strandot tüntet fel (Göd, Nagymaros, Szigetmonostor-Horány, Zebegény), ami még jobban hangsúlyozza a dunaújvárosi különlegességét.

A vízibicikliket felújítottuk, üzembiztossá tettük őket. Szolgáltatásaink között idén is megtalálják a napozóágy- és napernyő bérlési lehetőséget, különféle sporteszközök bérlését, több vizesblokkot, és nyitva tartási időben mindig a parton tartózkodik egy képzett vízimentő is.

Várunk minden dunaújvárosi vendéget és a túristákat is természetesen!