Ma az Akela koncertjével megkezdődik a 26. Rockmaraton a Szalki-szigeten.

Harminc külföldi és száznál is több hazai zenekar lép színpadra a valóban maratoni, tíz napos zenei fesztiválon.

Idén is Dunaújvárosban, a Szalki szigeten kerül megrendezésre a RockmaratonA szervezők hosszas tanakodás és egyeztetések után ismét úgy döntöttek, hogy Dunaújvárosban a Szalki-szigeten verik fel a Rockmaraton sátrait és itt rendezik meg a Guinness-rekordra törő, eddig még soha nem látott hosszúságú, tíz napos fesztivált. A zenekarok idén is négy színpadon osztoznak, a tavalyihoz képest annyi különbséggel, hogy idén két nagyszínpad várja majd a közönséget. A nyitónapon, az I. Nagyszínpadon még nem lesznek a koncertek, a többi három helyszín viszont várja a rockereket.

A külföldi fellépők között ismét lesznek világsztárok, fellép a Megadeth, a Bad Religion, az Amon Amarth és a Napalm Death is, hogy csak a legnagyobbakat említsük, míg a hazai színeket az itthoni rock és metál élet krémje képviseli majd, jön Rudán Joe, Kalapács Józsi, a Moby Dick az Ossian és a Pokolgép is, de végestelen végig folytathatnánk még a sort.

A fesztiválra utazók idén is fél áron vonatozhatnak Dunaújvárosba és idén is lesz fesztiválbusz és fesztiváltaxi egyaránt. A kemping idén is várj a fesztiválozókat, a területet kibővítették, több lesz az angol WC és ezen a nyáron is gondoltak a lakóbusszal, lakókocsival érkezőkre, akiket külön kempingrész vár majd. A fesztiválozók a tavalyihoz hasonlóan ismét használhatják majd a szabadstandot, a megfelelő szabályokat betartva minden nap este hét óráig.

A fesztivál két hétvégét is magába foglal, melyre a bérletek kialakításánál a szervezők is tekintettel voltak. Ennek megfelelően kétféle hétvégi jegyet is lehet kapni: egy július 8-10-ig, és egy július 15-17-ig érvényeset. Van hetijegy is mely július 11-től a fesztivál végéig érvényes, és természetesen van a fesztivál teljes idejére szóló 10 napos bérlet és napijegy is.

Forrás: dunaujvaros.com

A fesztivál honlapja: rockmaraton.hu